GRUPNI FITNESS PROGRAMI

GRUPNI FITNESS PROGRAMI

1. PROGRAM ESTETIC FIT – INSTRUKTOR: BRATISLAVA RISTIĆ

Estetic Fit koncept vežbi za oblikovanje tela, podizanje tonusa mišića i smanjenje telesne mase, bez intenzivnog opterećenja kardio vaskularnog i koštano-zglobnog sistema.

Treningom se obuhvataju sve grupe mišića, kako u cilju jačanja, odnosno toniranja mišićne strukture, tako i cilju definisanja svih važnijih mišićnih grupa. Redovnim i kontinuiranim vežbanjem, primetni su efekti u vidu boljeg raspoloženja, pravilnog držanja, oblikovanja tela, vidljivije muskulature, kao i regulacije telesne mase.Izvodi se korišćenjem sopstvenog tela, bez dodatnih opeterećenja, uz povremenu upotrebu rekvizita (steperi, tegici malih tezina, pilates lopte…) u svrhu zanimljivosti i dobre atmosfere na samom treningu.

 

 

Treninzi se koncipiraju na način da se intenzitetom i obimom prilagode svakom polazniku, čime grupni trening dobija dimenziju individulanog.

 

Estetic Fit Program je namenjen svim pripadnicama lepšeg pola od 15 do 70 godina starosti. U idealnoj je harmoniji sa ljudskom anatomijom. vrlo antistresan, neagresivan, sa relaksirajućim efektom. Izometrijske vežbe imaju izrazito pozitivno fizikalno terapeutsko dejstvo na ceo organizam.

 

Za uspešan trening, potrebna je želja za aktivnim početkom i / ili završetkom svakog dana, uz program vežbi koji će celokupnom organizmu pružiti efikasan rezultat u vidu pravilnog držanja, aktiviranih svih grupa mišića i prirodno oblikovanog tela. Ovaj koncept vežbanja zasniva se na optimalnim i prilagodjenim vežbama muskulature i zglobno-koštanog sistema, gde se mišići “ne pumpaju”, već osnažuju i čine prirodno definisanim i jakim, a zglobovi ojačani i elastični..

 

Estetic Fit koncept treninga pruža prostor instruktoru da na svakom treningu, prema potrebi, uz generalno pokazni pristup, kojim se dobijaju precizne i jasne instrukcije za izvodjenje svake pojedinačne vežbe, svakom polazniku pruži optimalnu pažnju za eventualne korekcije i dodatna pojašnjenja / pokazivanja svake vežbe, a sve radi postizanja bolje koncentracije, pravilnijeg vežbanja i jačeg dejstva na svakog pojedinačnog polaznika. Metod dozvoljava instruktoru da tokom svakog časa ostvari individualni kontakt sa svakim polaznikom bez obzira na njihov broj u grupi, što nije čest slučaj u ostalim vidovima rekreativnog vežbanja.

 

Imajući u vidu opisan koncept vežbanja, ove treninge mogu praktikovati sasvim zdrave osobe, koje žele da oblikuju svoje telo, definišu mišićnu strukturu, poprave držanje celog tela (neophodno kod tzv. “sedećih” poslova), ali i osobe koje koje pate od raznih oboljenja kičmenog stuba, zglobova, ligamenata tj. koštano mišićnog sistema. Takodje, ovaj koncept vežbanja preporučen je kod osoba koje boluju od osteoporoze, okoštavanja kičmenog stupa, kalcifikata, skolioze, lardoze, povrede meniskusa…

 

Za cene i ostale detalje grupnog fitnesa posetite našu stranicu “Članstvo”.

 

2. CARDIO FIT / AEROBIC MIX – INSTRUKTOR: BRATISLAVA RISTIĆ

Cardio Fit / Aerobic mix je kombinacija hi-low programa, odnosno programa visokog i niskog intenziteta. U aerobnom delu časa ulazi se u zonu višeg (HI) inteziteta u kojoj se puls podiže na nivo u kojem se sagorevaju masti. Zatim se rade vežbe oblikovanja kod kojih je puls spušten na nivo u kojem kardiovaskularni sistem nije opterećen (LOW). Trening se izvodi u niskom do srednjem intezitetu sa jednostavnom koreografijom i vežbama oblikovanja, te je stoga primeren svima bez obzira na formu i godine.

 

BENEFITI:
Razvijanje aerobnih sposobnosti (kondicije), redukcija potkožnog masnog tkiva i oblikovanje tela.

 

Cardio Fit jeste Intervalni trening koji donosi vidljive i brze rezultate. U toku treninga smenjuju se periodi intenzivne aktivnosti sa periodima umerenih vežbi za oblikovanje tela. Primenjuju se jednostavne, a funkcionalne vežbe koje efikasno oblikuju kritične regije: zadnjicu, noge, leđa, stomak, ruke. Postepeno i neagresivno uvodi vežbače u što veće fizičke izazove, poštujući pojedinačne mogućnosti svakog vežbača. Neko ko tek počinje podjednako će uspešno trenirati sa grupom vežbača koja intenzivno trenira dugi niz godina.

 

Grupni trening uz individualni pristup svakom polazniku!

 

Za uplatu putem administrativne zabrane, obezbedjene su posebne pogodnosti.
Mogućnost kombinovanja grupnih programa se posebno kreira prema vašim potrebama.

Za cene i ostale detalje grupnog fitnesa posetite našu stranicu “Članstvo”.